5 arsye pse njerëzit inteligjentë e kanë të vështirë të gjejnë lumturinë - Spring Pharma

Blog

5 arsye pse njerëzit inteligjentë e kanë të vështirë të gjejnë lumturinë

by in Uncategorized December 26, 2020

1. Ata synojnë të arrijnë gjëra të mëdha

Personat me nivele të larta inteligjence nuk janë të kënaqur me ato që kanë arritur në jetë, pasi IQ-ja e tyre e lartë rrit aftësinë për të imagjinuar gjëra më të mëdha.

Këta persona largohen nga imagjinata e tyre, gjë që e bën të pamundur që t’i shijojnë gjërat pozitive që kanë në jetën e tyre. Për ata, jeta e zakonshme është e mërzitshme.

Ata mendojnë se kanë nevojë të jetojnë në një epokë tjetër dhe se ky planet nuk është vendbanimi i tyre i vërtetë.

2. Askush nuk e vlerëson thellësinë me të cilën ata mund t’i analizojnë dhe shohin gjërat

Njerëzit me inteligjencë të lartë e kanë të vështirë të gjejnë dikë që i kupton vërtet. Kur ata kuptohen nga njerëzit përreth tyre, gjysma e stresit në jetën e tyre zhduket. Nuk ka asgjë më ngushëlluese sesa të kesh një bisedë kuptimplotë me dikë që kupton idetë dhe pikëpamjet e tua për gjithçka që përfshin nga jeta personale në filozofi dhe pyetje të tjera komplekse.

Hulumtimet kanë treguar se njerëzit me IQ të lartë nuk kanë nevojë të kenë shumë shoqëri për të qenë të lumtur. Sidoqoftë, ata e ndiejnë të nevojshme të takojnë njerëz, si dhe të bëjnë një bisedë të këndshme. Këta njerëz dëshirojnë të flasin për gjëra magjepsëse dhe kuptimplota në vend që të flasin për tema të tilla, si moti, planet e fundjavës ose ushqimi.

3. Ata e kritikojnë veten e tyre shumë ashpër

Njerëzit inteligjentë shpesh e gjykojnë vetveten gjë që mund të rezultojë në pakënaqësi. Kjo nuk ka të bëjë vetëm me dështimet dhe sukseset, por me natyrën e tyre të të menduarit dhe analizuarit të veprimeve dhe sjelljeve, të cilat i krahasojnë me standarde të larta.

4. Ata krahasojnë pothuajse gjithçka me standardet e tyre të larta

Këta njerëz e dinë se çfarë duan. Për më tepër, asgjë më pak sesa pritshmëritë e tyre nuk mund t’i kënaqin ata. Kjo është e vërtetë për çdo gjë, pavarësisht nëse janë marrëdhënie, karrierë etj.

Ato asnjëherë nuk i merrin të gjitha ato që dëshirojnë. Sidoqoftë, nëse ata kanë pikëpamje idealiste, kjo nuk i ndihmon të  përballojnë mënyrën se si funksionon bota. Kjo është arsyeja pse ndihen të zhgënjyer kur zbulojnë se realiteti është në kundërshtim me pritshëritë e tyre.

5. Ata janë të prirur drejt çrregullimeve mendore

Shumë studime kanë provuar se ekziston një lidhje midis çrregullimeve psikiatrike (të tilla si ankthi social dhe çrregullimeve bipolare) dhe mendjeve inteligjente. A janë këto çrregullime në të vërtetë një efekt anësor i një mendjeje të shkëlqyer? Ne nuk mund ta konfirmojmë këtë, sepse ekzistojnë shumë mistere të shkencës dhe mendjeve njerëzore, të cilat ende nuk janë zbuluar.

Burimi: irelease.org

Photo: www.iiohh.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.