admin - Spring Pharma

All posts by: admin

Po sikur të kem glaukoma (tensioni i syrit)?

by in Uncategorized February 9, 2021

Glaukoma është një grup sëmundjesh të syrit që shkaktojnë dëmtim progresiv të nervit optik në pikën ku ai lejon syrin të transportojë informacionin vizual në tru. Nëse lihet pa trajtuar, shumë tipe të glaukomës shkojnë drejt përkeqësimit gradual të shikimit, që mund të çojnë edhe deri në verbërim. Për sa kohë që nuk trajtohen, dëmtimi […]

Efektet pozitive të muzikës në shëndetin tonë

by in Uncategorized January 25, 2021

Ndonëse efektet e muzikës tek njerëzit nuk janë kuptuar plotësisht, studimet kanë treguar se dëgjimi i këngëve të parapëlqyera e bën trurin të çlirojë një kimikat të quajtur dopaminë, e cila ka efekte pozitive në gjendjen shpirtërore. Jo vetëm kaq, sipas studiuesve, muzika mund të ketë fuqinë për të përmirësuar shëndetin dhe mirëqenien tonë. Ja […]

Më shumë se gjysma e infektimeve nga COVID-19 transmentohen nga persona, të cilët nuk shfaqin simptoma.

by in Uncategorized January 21, 2021

Sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open rreth 59% e infektimeve nga Covid-19 transmentohen nga persona, të cilët nuk shfaqin simptoma. Në këtë përqindje përfshihen 35% ata që infektojnë  të tjerët përpara se të shfaqnin simptoma dhe 24% ata që nuk zhvillojnë ndonjëherë simptoma (asimptomatikët). Fakti më e rëndësishëm është se testimi dhe […]

Sa e do veten nga 1 deri në 9?

by in Uncategorized January 3, 2021

Të duash veten është një nga aftësitë më të rëndësishme që një njeri mund të mësojë në jetë. Jo më kot Mark Twain ka thënë: “Një burrë (ose një grua) mund të jetë i lumtur vetëm me miratimin e tij.” Ja disa nga shenjat që tregojnë që ju e doni ose jo veten tuaj. 1. […]

“Një fëmijë me vetëbesim zotëron armën më të fuqishme për t’i bërë ballë jetës”|Ariadne Brill

by in Uncategorized December 24, 2020

Shpeshherë është shumë e lehtë të kuptosh se kur një fëmijë ndihet ose jo mirë me veten e tij.Në këtë kuptim, ideja e të ndjerit mirë me veten tonë përkufizohet si “vetëvlerësim”. Fëmijët me vetëvlerësim shfaqin disa karakteristika: ● ndihen të pëlqyer dhe të pranuar● ndihen të sigurt● ndihen krenarë për atë që bëjnë● mendojnë […]

Festat nuk vijnë pa mandarinat

by in Uncategorized December 23, 2020

7 arsye se pse duhet t’i konsumojmë mandarinat 1. Luftojnë kancerin Sipas studimeve, mandarinat ulin rrezikun e kancerit të mëlçisë dhe atij të gjirit. 2. Ulin nivelin e kolesterolit Antioksidantët e pranishëm në mandarina ulin nivelin e kolesterolit të dëmshëm dhe nxisin kolesterolin e dobishëm. Ato përmbajnë gjithashtu fibra që ndihmojnë në pastrimin e arterieve […]