2021 - Spring Pharma

Yearly Archives: 2021

Po sikur të kem glaukoma (tensioni i syrit)?

by in Uncategorized February 9, 2021

Glaukoma është një grup sëmundjesh të syrit që shkaktojnë dëmtim progresiv të nervit optik në pikën ku ai lejon syrin të transportojë informacionin vizual në tru. Nëse lihet pa trajtuar, shumë tipe të glaukomës shkojnë drejt përkeqësimit gradual të shikimit, që mund të çojnë edhe deri në verbërim. Për sa kohë që nuk trajtohen, dëmtimi […]

Efektet pozitive të muzikës në shëndetin tonë

by in Uncategorized January 25, 2021

Ndonëse efektet e muzikës tek njerëzit nuk janë kuptuar plotësisht, studimet kanë treguar se dëgjimi i këngëve të parapëlqyera e bën trurin të çlirojë një kimikat të quajtur dopaminë, e cila ka efekte pozitive në gjendjen shpirtërore. Jo vetëm kaq, sipas studiuesve, muzika mund të ketë fuqinë për të përmirësuar shëndetin dhe mirëqenien tonë. Ja […]

Më shumë se gjysma e infektimeve nga COVID-19 transmentohen nga persona, të cilët nuk shfaqin simptoma.

by in Uncategorized January 21, 2021

Sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open rreth 59% e infektimeve nga Covid-19 transmentohen nga persona, të cilët nuk shfaqin simptoma. Në këtë përqindje përfshihen 35% ata që infektojnë  të tjerët përpara se të shfaqnin simptoma dhe 24% ata që nuk zhvillojnë ndonjëherë simptoma (asimptomatikët). Fakti më e rëndësishëm është se testimi dhe […]

Sa e do veten nga 1 deri në 9?

by in Uncategorized January 3, 2021

Të duash veten është një nga aftësitë më të rëndësishme që një njeri mund të mësojë në jetë. Jo më kot Mark Twain ka thënë: “Një burrë (ose një grua) mund të jetë i lumtur vetëm me miratimin e tij.” Ja disa nga shenjat që tregojnë që ju e doni ose jo veten tuaj. 1. […]