Festat nuk vijnë pa mandarinat – Spring Pharma

Blog

Festat nuk vijnë pa mandarinat

by in Uncategorized December 23, 2020

7 arsye se pse duhet t’i konsumojmë mandarinat

1. Luftojnë kancerin
Sipas studimeve, mandarinat ulin rrezikun e kancerit të mëlçisë dhe atij të gjirit.

2. Ulin nivelin e kolesterolit
Antioksidantët e pranishëm në mandarina ulin nivelin e kolesterolit të dëmshëm dhe nxisin kolesterolin e dobishëm. Ato përmbajnë gjithashtu fibra që ndihmojnë në pastrimin e arterieve nga kolesteroli i dëmshëm.

3. Presioni i gjakut
Mandarina ndihmon në qarkullimin e gjakut në arterie, duke ruajtur kështu një presion normal.

4. Rënie në peshë
Kjo frutë është një burim i shkëlqyeshëm i fibrave që e bën stomakun të qëndrojë i ngopur, duke zvogëluar kështu dëshirën për të ngrënë.

5. Sistemi imunitar i fortë
Vitamina C te mandarina është e rëndësishme për parandalimin e ftohjeve dhe për mirëfunksionimin e sistemit imunitar.

6. Antioksidues
Për shkak se mandarinat janë të pasura me vitaminë C, ajo mund t’i sigurojë organizmit 80% të antioksidantëve që i nevojiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *